Klaar voor het seizoen met een goed onderhouden grasmaaier

Het voorjaar staat weer voor de deur. Dit betekent dat het seizoen van de grasmaaier er ook weer aankomt. De hoogste tijd dus om uw grasmaaier aan een onderhoudsbeurt te onderwerpen. Want jaarlijks onderhoud van uw grasmaaier voorkomt veel problemen én bespaart u geld en frustraties.

Veel te verduren

Gedurende de lente- en zomermaanden heeft uw grasmaaier veel te verduren. Door de zuren van het gras, de hitte van de motor, stof, zand en helaas ook weleens een steen. De beste tijd om uw grasmaaier een onderhoudsbeurt te geven is de winter. Want net als een sporter fit moet zijn bij de start van het seizoen, moet ook uw gazonmaaier goed onderhouden aan de start van het grasseizoen verschijnen.

Stap voor stap uw grasmaaier onderhouden

Elke gazonmaaier heeft baat bij een regelmatige onderhoudsbeurt en vraagt om specifieke zorg, waarbij een elektrische gazonmaaier natuurlijk onderhoudsvriendelijker is dan een benzine-, zit- of frontmaaier. Hieronder beschrijven we stap voor stap en voor elke type gazonmaaier hoe u hem het beste kunt onderhouden.

Elektrische Gazonmaaiers

 1. Start met het schoonmaken van de machine     
 2. Slijp de messen
 3. Controleer de elektrische delen

Gazonmaaiers op benzine   

 1.  Maak de machine schoon
 2. Reinig de carburateur
 3. Vervang de bougie
 4. Reinig de luchtfilter
 5. Vervang de olie
 6. Slijp de messen

Bij zit- en frontmaaiers moet u naast bovenstaande zes stappen ook nog de volgende stap uitvoeren:

 1. Smeer de gehele machine
 2. Controleer alle elektrische onderdelen    

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid staat bij het onderhouden van uw grasmaaier natuurlijk boven alles. Voordat u begint met het onderhoud is het van belang om altijd te wachten totdat het mes volledig stilstaat. Verwijder bij de benzinemotoren ook de bougie om te voorkomen dat het mes vanzelf weer start. Laat de machine volledig afkoelen en trek voor de zekerheid veiligheidshandschoenen aan.

We nemen het onderhoud volledig uit handen

Bij Alons BV kunnen we ons voorstellen dat het onderhoud van uw gazonmaaier een moeilijke of vervelende klus voor u is. We kunnen dit onderhoud dan ook volledig voor u uit handen nemen. En dat voor zeer scherpe prijzen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en onze aantrekkelijke tarieven.

Naast het onderhouden van grasmaaiers regelen we ook de service en reparatie voor een breed scala aan andere machines.